19 Nisan 2007 Perşembe

BELEDİYELERİMİZ.

BELEDİYELERİMİZ


2- KABATAŞ BELEDİYE BAŞKANI
Adı Soyadı:
RECEP ALİ ACISU

R.Ali Acısu
E_Posta: kbelediyesi@ttnet.net.tr
Telefon: (452) 694 45 03
Faks: (452) 694 45 02
Web Adresi
www.kabatasilcesi.com
KABATAŞ BELDESİNDEN GÖRÜNÜM


2- ALANKENT BELEDİYE BAŞKANI
Adı Soyadı:
Kemal ÖZER

Kemal ÖZER

E_Posta: --------------------
Telefon: (452) 695 70 05
Faks: (452) .695 70 97
Web Adresi
--------------------
Yerel Nette Alankent Belediyesi ile ilgili Bilgiler
http://www.yerelnet.org.tr/belediyeler/index.php?belediyeid=127352
ALANKENT BELDESİNDEN GÖRÜNÜM

Kabataş İlçesi ve Tarihi


KABATAŞ İLÇESİ

TARİHÇE
Kabataş 142 km2 yüzölçümü sahip bir ilçedir. 21.335 nüfuslu ilçeye 1belde, 2 köy ve 14 mahalle bağlıdır. Kabataş İlçesi önceleri Aybastı ile birlikte Gölköy'e bağlı bir köydür.1971'de Ardıç, Belen, Yeniceli ve Eceli köylerinin Kabataş ile birleşmesi sonucunda Kabataş Beldesi kuruldu. Kabataş Beldesi 20 Mayıs 1990 tarih 20523 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 09 Mayıs 1990 tarih 3644 nolu kanunla “ İLÇE ” haline getirlimiştir.

İKLİM


İlçenin iklimi Karadeniz ve karasal iklimi arasında bir geçiş teşkil eder. Her mevsim yağış alır. Her mevsim yağışlı olması nedeniyle bitki örtüsünü çoğunlukla orman oluşturmuştur.

EKONOMİ


İlçe merkezi Ordu İline 94 km, Fatsa İlçesine 40 km uzaklıktadır. İlçe ekonomisi tarım, hayvancılık ve ticarete dayanmaktadır. Yörede en çok fındık, mısır ve patates üretilmektedir. İlçe'de hayvancılık ve arıcılık da son yıllarda gelişme göstermiştir. Hareke tipi el halı dokumacılığı da gelişmektedir. Hemen her evde bir halı tezgahı olan ilçede yılda 6-7000 m2 halı dokunmaktadır. İlçenin turizmin gelişebileceği yaylalardır. Ayrıca 1992 yılında Erzincan depremi sonucunda Taşarası Mahallesinde ortaya çıkan şifalı su turistik açıdan önem arz etmektedir.

GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

İlçede görülmesi gereken yerler arasında Kabataş ve Alankent Şifa Suları, ŞidAbdal Türbesi, Gülbahçe Evliyası, Karaibrahim Evliyası ve Ertepesi sayılabilir.


KABATAŞ TAŞARASI ŞİFA SUYU

İlçemize Bağlı Taşarası Mahallesinde 1992 Erzincan Depremi sonrasında çıkan bu şifa suyu merkeze 2 kilometre uzaklıkta olup ulaşım sorunu bulunmamaktadır.Şifalı Su Olarak Tanınması Şöyle Olmuştur;
Kalp Damarlarının tıkalı olması nedeniyle ameliyat için gün verilen vatandaşın ameliyat güne kadar buradan su içtiği, ameliyat olmak için doktora gittiğinde ise yapılan tahlillerde kalp damarlarındaki tıkanıklığın açıldığı görülen şahsa hastaneye enson geldiği gün ile bugün arasında neler yaptığı sorulduğunda buradaki şifalı sudan içtiğini söylemiştir. Bu vatandaşın daha sonra tekrar bu şifalı su mevkiine gelip olayı anlatmasından sonra şifalı olduğu kanısı güçlenmiştir. Daha sonra bu su ile ilgili tetkikler yapılmış;

YAPILAN TETKİKLER NETİCESİNDE;- Suyun içinde 29 adet mineralin bulunduğu,- % 20 yağlı olduğusonucuna varılmıştır.SUYUN FAYDALI OLDUĞU SANILAN HASTALIKLAR;-Kalp Hastalığı-Damar Tıkanıklığı-Bağırsak Hastalığı-Böbrek rahatsızlığı-Kireçlenme-Sedef Hastalığı-Kaşıntı ve Cilt hastalığı.
Buraya gelen insanların rahat etmeleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için tesisler bulunmakta (Pansiyon, Aile Çay Bahçesi vb.) olup, ziyaretçilerin bir hayli ilgi gösterdikleri görülmektedir.

ALANKENT ŞİFA SUYU
İlçemize Bağlı Alankent Beldesinde, Doğanın Zenginliklerinden olan şifa suyu bulunmaktadır.Şifalı suyunun;- Kuadra Hastalığına- Böbrek Taşlarına Kum Erimesine- Mide- Romatizmal ve KireçlenmeHastalıklarının tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir.